torsdag 17 mars 2011

Varierande påsk.

Enligt kalendern är det sen påsk i år och det återstår hela 5 veckor tills det är dags att dra till Blåkulla. Men butikerna stan runt har som vanligt startat i god tid och redan nu finns det stor variation vad gäller både färger och stilar.

Hemtex satsar på den sedvanliga färgstarka inredningen till påsk i allt från kökshanddukar, gardiner, kuddfodral till, min självklara favorit, ljus till priser från 29.00 kr.


Village har enligt dem själv något för alla och kan erbjuda både grön, beige/grå och sedvanlig gul påsk.


Inte bara färgerna är många utan även stilarna och gillar man nu den senaste vintagetrenden kanske påskägg och matchande servetter från Åhlens passar.

 Kan även tipsa om att det på Åhlens ävens fanns mintgröna dukar i exakt samma färg som ägg och servetter. Det med gula tulpaner och gula ljus skulle ge ett mysigt påskbord... för lite mer av vintagekänslan kan man alltid gå på Erikshjälpen och inhandla gula virkade dukar att använda som antingen en extra dekoration ovanpå den stora gröna eller kanske rent av som tallriksunderlägg. Indiska har annars nya virkade tabletter i guld om man vill pimpa vintagebordet lite. :)


Äggen kostar stora 39.00 kr och små 19.00 kr. Servetterna även dem 19.00 kr.

Klassiska påskägg med klassiska motiv finner man också på Åhlens. Dessa med traditionella Jenny Nyström motiv för 19.00 kr styck.


Min favoritbutik här i Gävle är Divas Boning och även där var det påbörjad påsk idag. Med påskägg i skimmrande guld och silver men även naturmaterial känns det som klippt och skuret för mitt eget hem.



Personligen blev jag lite småkär i dem söta små kaninerna men även den stora gröna med morötter så det är högst troligt att en av dessa godingar snart bor på femman :).
Priserna på Divas påsksaker varierar mellan 49.00 kr - 149.00 kr.

Indiska brukar också vara duktiga på att variera både färger men även återvinning och naturmaterial. Årets påskägg att hänga i riset är färggranna och glittriga för 19.00 kr styck.


Varje hem behöver en tupp, Indiska har flera varianter bl a denna ovan med färggranna knappar för 129.00 kr.


Färggranna tulpaner hör påsken till och torghandlarna har redan massor av färger för alla smaker.
Påskris hittar man också hos torghandlarna både färgade och vanliga naturfärg med vippor.

Så påskens inredning och pynt kan bli precis som man själv önskar det är bara att välja och vraka, det finns något för alla smaker. :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar