onsdag 23 april 2014

KORKAT...


... kan man bokstavligen säga...
 
Inte för att jag vill uppmana er till att dricka mer vin men jag känner behov av korkar...
 
Jag älskar återanvändning av saker och dessa ideér visar att korkar inte bara är korkat :)
 
Vissa ideér passar bra redan inför vår och sommar och korkarna ni sparar under sommarens grillpartyn kan man alltid spara undan för lite pyssel i höstmörkret.
 
Klistra på en magnet på korkarna från årgångsvinet kanske och förära faster med en bild på kylskåpet...



... eller varför inte göra glasunderlägg, eller ännu bättre kastrullunderlägg så ni slipper bränna sönder plastbordet som får hänga med i husvagnen :)

 
För uteduschen i trädgården eller inne i sommarstugan kanske en korkmatta passar... torkar fort och tål väta... vill man inte ha den på golvet kan man ju alltid använda samma metod för att göra roliga bordstabletter eller duk till bordet... ett tips för det är att limma korkarna på andra gamla bordstabletter så kommer dom till användning också. :)

 
Det här är nog en av mina favorit ideér... så enkelt med en liten såg eller kniv att skära mindre bitar av korken och skriva något... enkelt men snyggt och stilrent och gästerna håller lätt reda på sitt eget glas...

 
... och varför inte matcha med hållare för placeringskort... flera varianter beroende på hur pyssligt man vill göra det.



Inför sommarens grillkvällar behöver man ju också en god kryddträdgård att krydda med och även här kommer vinkorken till nytta med en blompinne och en penna.

 
För dom små liven kan med lite färg ocvh fantasi vinkorkar lätt göras om till spelpjäser, ett spel som garanterat är lätta att själva bära i egen ryggsäck till stranden :)
 
 
Som sagt det är bara fantasin som sätter gränser med vad man kan göra med korkar så det är bara att börja spara denna lönehelgs plopp orskare ;) och skruva inte för långt nu, vi vill inte ha kork i vinet och inte för stora hål så vi inte kan pyssla ;)
 
 
Ha så kul! 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar