tisdag 22 april 2014

Pysselandan är tillbaka...

När tiden ska räcka till till flera jobb nästan sju dagar i veckan blir det inte mycket energi över till pysselhumöret... Även om det samtidigt fungerar som terapi ibland ;)

Men då jag nu sedan första januari står till arbetsmarknadens förfogande igen måste man ju få utlopp för energin någonstans och under april har det börjat blivit lite pyssel igen...

Vårkänslorna har börjat intagit kropp och själ och jag fick för mig att börja odla hemma i köksfönstret... Paprikafrön från inköpt paprika från Ica sattes och detta i gamla konservburkar som stått ute i vinter och rostat till sig :) överdelen av några PET-flaskor, snören och läskpapper blev fina små växthus :)


På bara någon vecka blev det resultat också :) ...


...Igår var det därför omplantering. Nyplantering blev det också av vitlöksklyftor, några satta i jord och en satt i endast vattenglas... Tydligen ska enligt tipsen på webben båda sätten fungera... Vi får väl se :) lite nackdel med att sätta vitlök inne dock är att det blir inga nya lökar... Dock blir det god blast att använda som krydda. :) 


Ett annat roligt tips i planteringssvängen är att sätta köpt purjolök i ett glas vatten med roten ner så börjar den växa ut igen på bara några dagar... ekonomisparande dessutom ;)
 
Lite påskpyssel har det blivit också... gamla kakformar, några ärvda och några inköpta på Erikshjälpen för 2 kr/st, limmades ihop och fick ett guldband i midjan för att dölja limskarven... utmärkta som äggkoppar :)
 
 
Och när pyssellådan ändå var framme så blev det även hårda trådägg att hänga i riset... 50% vatten och 50% trälim, ballonger och snören så blir det detta...

 
... låt torka över natten så blir dom ritkigt hårda och hållbara...
 

 

Nöjd med påskpyntet och även om påsken är över tror jag pyntet får sitta kvar veckan ut... Nu ska jag kolla in dagens fynd från mina favoritbutiker Biståndsgruppen, Erikshjälpen och RIA som fick besök idag... och läsa nya numret av Lantliv som damp ner i brevlådan idag... man kanske kan få nya ideér ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar